Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle pilav için 3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve rengi saydamlaşana dek 5-6 dakika kadar kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatarak, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişerken tavuklu kısmı hazırlayın. Bunun için de küp doğranmış soğanı 1.5 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'da pembeleşene dek kavurup, üzerine küp doğranmış havucu ilave edin. 1-2 dakika soteledikten sonra tavuğu ekleyin. Suyunu salıp çekince salça, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Bir kasenin dibine tavuklu harçtan koyup, üzerine pilavı kaşıkla bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...