Acı Bademli Kremalı Tatlı
İsterseniz şeftali ile isterseniz diğer mevsim meyveleriyle süsleyebileceğiniz, hafifliğiyle sizi serinletecek acı bademli kremalı tatlı tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krema için jelatinleri soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin. Süt ve yumurtayı derin bir kapta pütür kalmayacak şekilde çırpıcı ile iyice çırpın.
-
2
Toz şeker ve kremayı ilave edip, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan kaldırın. Vanilya ile sudan çıkarıp, elinizle sıktığınız jelatini ekleyin.
-
3
Mikserle iyice çırptıktan sonra küçük silikon muffin kalıplarına birer parmak olacak şekilde kremayı paylaştırın.
-
4
Diğer taraftan acı badem kurabiyesi ve bademi robottan geçirip, bir kaba alın.İçine 2 yemek kaşığı kremayı katın ve yoğurduktan sonra sulu köfte büyüklüğünde yuvarlak toplar hazırlayın.
-
5
Bu topları muffin kalıplarının içindeki karışımın ortasına koyun. Kalan krema karışımını kaplara paylaştırın.
-
6
Donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine küp şeklinde doğranmış şeftali koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri