Acı Bademli Kremalı Tatlı

Acı Bademli Kremalı Tatlı

İsterseniz şeftali ile isterseniz diğer mevsim meyveleriyle süsleyebileceğiniz, hafifliğiyle sizi serinletecek acı bademli kremalı tatlı tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krema için jelatinleri soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin. Süt ve yumurtayı derin bir kapta pütür kalmayacak şekilde çırpıcı ile iyice çırpın.

  • 2

    Toz şeker ve kremayı ilave edip, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan kaldırın. Vanilya ile sudan çıkarıp, elinizle sıktığınız jelatini ekleyin.

  • 3

    Mikserle iyice çırptıktan sonra küçük silikon muffin kalıplarına birer parmak olacak şekilde kremayı paylaştırın.

  • 4

    Diğer taraftan acı badem kurabiyesi ve bademi robottan geçirip, bir kaba alın.İçine 2 yemek kaşığı kremayı katın ve yoğurduktan sonra sulu köfte büyüklüğünde yuvarlak toplar hazırlayın.

  • 5

    Bu topları muffin kalıplarının içindeki karışımın ortasına koyun. Kalan krema karışımını kaplara paylaştırın.

  • 6

    Donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine küp şeklinde doğranmış şeftali koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...