Atom Dondurma

Atom Dondurma

Sondurmanın en lezzetli hali, İşte Atom Dondurma tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sahleple toz şekeri karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp kısık ateşte yanan ocağa oturtun. Sahlepli karışımı azar azar ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak süte yedirin.

  • 2

    Karıştırmaya devam ederek sütün 1/3'lük kısmını buharlaştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu sırada büyük bir tahta kaşıkla aşağıdan yukarı kaldırıp havalandırın.

  • 3

    Diğer taraftan ceviz içi, fındık içi ve bademi birlikte havanda sulanana kadar dövüp kenara alın. Süt tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba alarak üzerini streç filmle kaplayıp derin dondurucuya yerleştirin. 2 saat boyunca, her 20 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp, tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın.

  • 4

    Daha sonra her 10 dakikada bir şu sıralamayla; bal, kıyılmış incir reçeli tanesi, kuru kayısı, portakal kabuğu rendesi, kuru incir, kuru üzüm ve en son olarak da havanda dövdüğünüz karışımı süte ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

  • 5

    Dondurmanın üstünü düzleyip streç filmle kapladıktan sonra 24 saat derin dondurucuda bekleterek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...