Balkabaklı Puding

Balkabaklı Puding

Balkabaklı puding, sofralarınıza lezzet katacak balkabaklı bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balkabağının kabuklarını soyduktan sonra, dilimleyip tencereye aktaralım. Üzerine toz şeker döküp ağır ateşte, balkabağı yumuşayana dek pişirelim.
  • 2
    Balkabağı dilimlerini tencereden delikli kepçe ile alıp iyice ezelim. İçine kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Balkabağı püresini köşeli bir kalıba düzgünce yayalım.
  • 3
    Tencereye sütü, unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştıralım. Üzeri göz göz olana dek pişirmeye devam edelim.
  • 4
    Pudingi ateşten alıp mikserle yarım dakika çırpalım. Balkabağının üzerine boşaltalım. Buzdolabında birkaç saat soğutalım. Sonrasında servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...