Çanak Kadayıf
Klasik kadayıf sunumlarından sıkılanlar ve kadayıf sevenler için yepyeni bir tarif. Kolay yapımıyla Çanak Kadayıf tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir karıştırma kabına kadayıfı, tereyağını ve pudra şekerini alın ve kadayıflar tereyağıyla iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırın. Kadayıfı parçalara ayırıp çoklu muffin kalıplarının içine ortası hafif çukur kalacak şekilde yerleştirin.
-
2
Ardından uygun bir bardak yardımıyla iyice baskılayıp kadayıftan kaseler oluşturun. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Muhallebi için, bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup karıştırarak pişirin.
-
3
Ocaktan alıp, ilk sıcaklığı geçince içerisine vanilyayı ve labneyi ilave edip ara ara karıştırarak soğutun. İyice soğuyunca içerisine çırpılmış kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın.
-
4
Kadayıf kaselerine muhallebiden paylaştırın ve buzdolabında soğuması için birkaç saat bekletin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri