Elmaları soyun, küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve dövülmüş fındık ilave edin.
Küçük boy cam fırın kaplarına elmalı harcı paylaştırın. Diğer taraftan, bir tencereye 1 su bardağı toz şekeri ve unu koyup karıştırın. Üzerine yumurta sarılarını ve sütü ekleyip ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan alıp mikserle iki dakika çırpın. Karışımı elmalı harç koyduğunuz kaplara paylaştırın. Yumurta aklarını bir kaba alarak toz şekeri üzerine birkaç kerede ekleyin. Yumurta akları kar haline gelinceye kadar çırpın ve kapların en üstüne bu karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karamellerin üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.