Profiterolü paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp kenara alın. Fındıkları yapışmaz yüzeyli tavada kavurduktan sonra kabuklarından temizlenmesi için elinizle iyice ovun. Daha sonra irice kıyın.
Başka bir tavada tereyağını eritip, vanilya ve toz şekeri ekleyerek sürekli karıştırın. Karışım rengi kahverengiye dönüp karamel kıvamını aldığında kremayı ilave edin. Fındıklı harç koyulaşmaya başlayana dek karıştırma işlemini sürdürün.
Ardından 20x20 cm'lik yağlı kağıtla kaplanmış kalıba dökün. Üzerine kıydığınız fındıkları serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Rengi açık kahverengi olduğunda fırından çıkartın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin.
Daha sonra buzdolabının alt rafında 1 saat dinlendirip, pirinç havanda dövün. Önceden hazırlamış olduğunuz profiterolün üzerine serperek soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.