Güllaç
Geleneksel Türk tatlısı güllaç, hafif ve lezzetli yapısıyla sofralarınızı şenlendirecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri tencereye alıp toz şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp oda ısısına gelmesi için dinlendirin.
-
2
1 adet güllaç yaprağını büyük, derin bir tepsiye veya fırın kabına, parlak kısmı üste gelecek biçimde yerleştirin. Üzerine 1-2 çorba kepçesi ılık sütlü karışımdan gezdirin. Aynı işlemi 4 adet güllaç yaprağı için uygulayıp üzerine sütlü karışımdan gezdirin ve ceviz serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde aralarına sütlü karışımdan gezdirip fırın kabına yerleştirin.
-
3
Kalan sütlü karışımın 1 su bardağına gül suyu ekleyip son katın üzerine gezdirin. 10-15 dakika dinlendirip Antep fıstığı ve nar serpin. Dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri