Güllaç
Güllaç, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Kaynamış süte toz şeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve ılıyana kadar bekleyin.
- 2
Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve üzerine hafif yumuşayacak kadar süt dökün. Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına alın.- 3
Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz antep fıstığı ve kiraz ile süsleyerek, servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL