Jöleli İrmik Tatlısı
Jöleli irmik tatlısı, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muhallebi için, bir tencerede süt ve toz şekeri karıştırarak kaynatın. İrmik ve margarini ilave edip, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
-
2
Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ortası delik bir kek kalıbına dökün ve buzlukta dondurun.
-
3
Donduktan sonra üzerine muhallebiyi döküp tekrar dondurun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın ve servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL