Kayısılı Dondurma
Kayısılı dondurma, sade ve ferahlatıcı bir dondurma tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısıları hırpalamadan yıkayıp kuru bir bezle nemini alın. Çekirdeklerini çıkarıp çelik bir kaba aktarın. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 saat bekletin.
-
2
Daha sonra elinizle ezerek kevgirden geçirin. ikinci olarak da ince delikli tel bir süzgeçten geçirin. Çelik bir kaba alarak üzerini streç filmle kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin.
-
3
6 saat boyunca, her saat başı tahta bir kaşıkla kenarlarını ortaya doğru sıyırarak 2-3 dakika süreyle karıştırın. Son karıştırmanızda üzerini düzleyerek derin dondurucuya yerleştirin. 2 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL