Kazandibi

Kazandibi

Sevdiğimiz klasiklerden... İşte Kazandibi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuğu 10 dakika haşlayın. Diğer taraftan süt, toz şeker ve tuzu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp, blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ve blenderden geçirip yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin.
  • 2

    Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın. Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin.

  • 3

    Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...