Krem Brüle

Krem Brüle

Krem brüle, vsade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kremayı bir kaba alarak üzerine vanilyayı ekleyin ve yüksek ateşte ısıtın. Karışım kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri açık renkli bir köpük elde edene kadar çırpın.
  • 2
    Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 4 adet krem brüle kabına paylaştırın. Bir fırın tepsisine iki parmak sıcak su koyun ve kapları içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar, tatlı katılaşıncaya dek pişirin.
  • 3
    Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce karamel için gereken toz şekeri krem brülelerin üzerine paylaştırın.
  • 4
    Kapları fırının ızgara bölümüne yerleştirin. 250 derece fırında toz şeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...