Krem Brüle
Krem brüle, vsade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kremayı bir kaba alarak üzerine vanilyayı ekleyin ve yüksek ateşte ısıtın. Karışım kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri açık renkli bir köpük elde edene kadar çırpın.
-
2
Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 4 adet krem brüle kabına paylaştırın. Bir fırın tepsisine iki parmak sıcak su koyun ve kapları içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar, tatlı katılaşıncaya dek pişirin.
-
3
Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce karamel için gereken toz şekeri krem brülelerin üzerine paylaştırın.
-
4
Kapları fırının ızgara bölümüne yerleştirin. 250 derece fırında toz şeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL