Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi
İrmik tatlısı seveni çoktur. Meyveli irmik tatlısı tarifi ile damaklarda biraz değişiklik yapmak isteyenlerde olabilir. Meyveli irmik tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarınızı sizin için derledik.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmikli muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
-
2
Geniş bir cam kabı hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp üzerini düzeltin. Diğer taraftan meyveli kat için derin bir tencerede 1.5 su bardağı su ve şekeri kaynatın. Şeftali ve muzu küp doğrayıp diğer meyvelerle beraber şekerli suya ekleyin. 2 dakika bekledikten sonra vanilya ekleyin. Bir kase içinde 3 yemek kaşığı su ile nişastayı açın. En son nişastayı tencereye ekleyip kıvam alana kadar pişirin. İrmikli muhallebinin üzerine meyveli karışımı dökün.
-
3
İyice soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL