Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile muhallebili güllaç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Muhallebi için 2 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 su bardağı süt, gül suyu ile vanilya koyup, karıştırın.
  • 2
    Bu şekilde muhallebi kıvamı alıp, sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının üzerine 2-3 yemek kaşığı sürün ve rulo yapın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 3
    Gül şekli verin ve servis tabağına alın. Üzerini toz antep fıstığı ve nane ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...