Narlı Dolama Güllaç

Narlı dolama güllaç, sofralarınıza lezzet katacak sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü, toz şekeri ve çizilmiş vanilya çubuğunu bir kapta kaynatın. Kaynayan sütü ocaktan alıp, ılınması için kenarda bekletin. Sonrasında bir adet güllacı tepsiye koyun, süt döküp ıslatın.
-
2
Tekrar bir adet güllaç koyup sütle ıslatın. Güllaçlar yarıya geldiğinde araya çok ince kıyılmış ceviz ve fındık karışımını koyun. Üzerine tekrar güllaç ve süt dökerek malzemeyi bitirin.
-
3
Bir müddet soğumaya bırakın. Soğuyunca nar tanelerini bir uca koyun ve güllacı, kol böreği sarar gibi sarın. Sonra ruloyu dilimleyin.
-
4
Bütünken sarmak zor olursa, güllacı muska böreği yapacakmış gibi 4 parmak kalınlığında dilimleyin. Her birine nar koyup, sarın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL