Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası

Vazgeçemediğimiz bir diğer klasiklerden... İşte Sütlü İrmik Helvası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbeti için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun.

  • 2

    Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin.

  • 3

    Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...