Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf

Sütlü kadayıf, şerbetli tatlıların en hafifleri ile eş değer bir kıvamda. Bu tatlıyı hazırlarken arasına ceviz koyabilirsiniz. Kolay tarifiyle sütlü kadayıf tatlısı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kadayıfı parmak uçlarınızla birbirinden ayırıp havalandırın. Sadeyağı kısık ateşte eritin. Ocaktan alıp ılınmasını sağlayın.

  • 2

    Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı).

  • 3

    Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin.

  • 5

    Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...