Kek için un, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyin. Başka bir kapta yumurta aklarını mikser ile kabarana kadar çırpın. Toz şeker ekleyip katı bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un karışımını üç defada, sütü 2 defada yumurtalı karışıma (önce unun 1/3'ünü sonra sütün yarısını, sonra yeniden unun 1/3'ünü sonra sütün kalanını, en son da unun kalanını eklemelisiniz) ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın.
Kare veya dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın. Karışımı kek kalıbına alıp, hava kabarcıklarının kalmaması için kalıbın altını birkaç kez tezgâha vurarak hamurun yayılmasını sağlayın.
Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi çırpın. Kekin alt tarafında çatal ile delikler açıp hafif derin bir tepsiye alın. Ardından ılınan kekin üzerine karışımın yarısını dökün ve 10-15 dakika çekmesini bekleyin.
Başka bir tabak yardımı ile ters yüz edip üst kısmına da çatal ile delikler açın. Kalan sosu da üst kısmına dökün. Tekrar 10-15 dakika beklettikten sonra rendelenmiş misket limonu kabuğu ve yabanmersini ile süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.