Vişneli Muhallebili Tatlı

Vişneli Muhallebili Tatlı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile vişneli muhallebili tatlı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. ayçiçek yağı ekleyip, çırpmaya devam edin. Un, hindistan cevizi ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsiye küçük çember kalıplar yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keklere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
  • 2
    Ilındıktan sonra kekleri bir spatula yardımıyla çemberleriyle birlikte tepsiden alın ve düz bir kaba aktarın. Sütle toz şekeri karıştırın ve kekleri ıslatın. Muhallebi için süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi keklerin üzerine paylaştırın. Vişneli sos için vişne suyu, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • 3
    Tencereyi ocaktan alın ve içine dondurulmuş vişneyi katın. Tatlıların üzerine sosu paylaştırın ve donması için buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Daha sonra çember kalıpları hafifçe sallayarak servis tabaklarına çıkarın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...