Hamur için unu geniş bir kaba alın. Ortasına yumuşamış tereyağı, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş bal kabağını ince uzun dilimler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp içine sıcak suda beklemiş kuş üzümü ve cevizi ilave edip soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamuru iki parçaya ayırıp orta büyüklükte bir tart kalıbı genişliğinde açın. Hamurun birini tart kalıbının içine yerleştirin. Soğumuş kabaklı harcı hamurun üzerine yayın. İkinci hamuru üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınması için bir kenara alın. Sos için krema ve pudra şekerini bir mikserle iyice çırpın. Servis tabağına aldığınız tartın üzerine kremalı sostan koyup çilekle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.