Çikolatalı Fındıklı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve tuzu derin bir kaba eleyin. Toz şeker, tereyağı ve suyu ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. 22x 22 cm ebadındaki yağlanmış tart kalıbına kenarları kaplayacak şekilde hamuru elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Dolgu maddesi için tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri birlikte mikserle iyice çırpın. Vanilya çubuğunu ortadan kesip, tohum kısımlarını çıkarın ve yumurtalı karışımın içine katın. Tuz, fındık ve eritilmiş çikolatayı katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Pişirdiğiniz tartın içine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra çilek ve çikolata ile süsleyip, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.