Çikolatalı tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart yapılışı: Yumurta, şeker ve tereyağ mikserle iyice çırpılır. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Tezgahta az yoğrulup streclenip 30 dk buzdolabında bekletin. yarım cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirin.Çatalla delikler açın kabarmasın. 180 derecede fırında yarı pişirin ve soğutun. Bir kenarda beklesin bu arada kremayı hazırlayalım.
    Krema yapılışı: Krema kaynatılır. Çikolata ve tereyağ eklenir. Soğutuktan sonra yumurtalar ilave edilip çırpma teliyle karıştırın. Yarı pişmiş tartın üzerine kremayı dökün 150 derecede 15 dk daha pişirin.Sogutuktan sonra hazırladığımız çikolatalı ganajı üzerine döküp donması için buzdolabına kaldıralım.İsterseniz beyaz çikolata ile üzerine dekor yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.