Çilekli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, tereyağı ve bir tutam tuzu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Tartölet kalıplarını yağlayıp içlerine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurları tartölet kalıpları kadar açıp içlerine yerleştirin. Kalıpları buzdolabında 1 saat bekletin. Tartöletlerin kabarmaması için kalıpların içine yağlı kağıt serip bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalıpların içindeki yağlı kağıt ve bakliyatı çıkartıp 15 dakika daha pişirin. Kalıpları soğumaya bırakın. Krema için süt, un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuduktan sonra tartlara paylaştırın. Çilekleri suyla birlikte blendırdan geçirin. Tart jölesini şekerle karıştırın. Üzerine çilek püresini ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Jöleyi kremaların üzerine dökün. Jöle donduktan sonra üzerlerini krema ve çilekle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...