Çilekli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için nişasta, toz şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Sütü ocakta kaynatıp, nişastalı karışıma ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyunca krem şanti ve margarinle karıştırıp, yumuşamasını sağlayın. Krema sıkma torbasına alıp, pişen tartların içine sıkın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL