Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için, elmaları rendeleyin (isterseniz minik minik de doğrayabilirsiniz). Ceviz içi, bal ve tarçın ilave edip, bir tavanın içinde bal iyice eriyinceye dek karıştırarak pişirin. Dinlenmiş olan hamurun dörtte birini kenara ayırıp, kalanı unlanmış bir zeminde merdane ile turta kalıbından biraz büyükçe açın. Hamuru kalıbın içine yerleştirin. Biraz ılınmış olan elmalı karışımı içine yayın. Kalan hamuru arzu ettiğiniz şekilde üzerine yayın. Ben bu kez kalan hamuru merdane ile yuvarlak şekilde açarak, elmalı karışımın üzerine yavaşça yerleştirip, kenarlarını düzelttim. Üst süslemesi için, pudra şekeri ve az kavrulmuş dolmalık fıstığı kullandım. Turtayı, öncelikle turta hamurunda verilen bal miktarı yerine sadece 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi kullanarak denedim. Elmalı harçta bal dışında hiçbir ek malzeme kullanmadım. Bu hali ile eser miktarda (çok az) şeker tadında oldu turta. İkinci olarak yukarıda verdiğim oranlarda stevia bitkisi ekstresi ve orijinal tarifteki bal oranının yarısını kullanarak hazırladım. Bu hali ile, hem çok hafif, hem de oldukça lezzetli oldu. Üçüncü olarak, orijinal tarifi uyguladım. Yani sadece bal ile. O da hafif olmasına karşın, daha yoğun bir tatlılığa sahip idi. Ancak üçü arasında en çok beğenilen bal+stevia ile yaptığım turta oldu.