Hurmalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yoğurma kabında yumurta, yoğurt, tereyağı, toz şeker ve unu yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir hamur ayırın ve geri kalanını unlanmış bir zeminde 26 x 26 cm ebadından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbının içini yağlayıp, unladıktan sonra kenarlarını kaplayacak şekilde hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Ayrı bir yerde dövülmüş ceviz içi, kuru üzüm ve yumurtayı karıştırın. 7-8 adet hurmayı üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanının içlerini çıkarıp, kıyarak cevizin içine katın. Bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra hamurun içine bu harcı yayın ve ayırdığınız hamurdan uzun şeritler hazırlayıp, karışımın üzerine kafes şekli verin. Diğer hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve unlayıp, kafeslerin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine bal dökün ve dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.