Ilık Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle tartölet için un, pudra şekeri, kakao, margarin ve kremayı robottan geçirin. Daha sonra bir kaba alın ve 1-2 dakika da elinizle yoğurup, streç filme sarın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış küçük tartölet kalıplarının içine kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak, yerleştirin. Kabarmalarını önlemek için üzerine alüminyum folyo serip, herhangi bir bakliyattan koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ve alüminyum folyoyu çıkarın. İçinin dolgusu için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edip, eritin. Yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir kapta çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın ve vanilyayı katın. Bu karışımı tart kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun ve tartöletleri dilediğiniz şekilde süsleyin. Ilık servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.