Limonlu Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Un serpilmiş düz bir zeminde 4 mm kalınlığında, merdaneyle açın. 24 cm'lik pay kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Hamurun üzerine folyo yerleştirip, üzerine nohut koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Folyo ve nohutları hamurun üzerinden alıp 10 dakika daha pişirin. Hamuru sıcakken kalıptan çıkartıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Krema için yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını, nişasta ve 3/4 su bardağı toz şeker ile bir tencereye alın. Üzerine margarini ekleyin. Sürekli karıştırarak margarini eritin. Limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Krema koyulaşınca tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğutun ve tartın üzerine yayın. Yumurta akları ve tuzu cam bir kasede 10-12 dakika mikserle katı bir köpük olana dek çırpın. Kalan toz şekeri ekleyip çırpın. Tartın üzerine kaşıkla şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.