Pekan Cevizli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı ve pudra şekerini elinizde iyice yoğurun. Yumurta ekleyip, karıştırın. Son olarak un ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru elinizde yassılaştırıp, streç filme sarın ve bir gün buzdolabında dinlendirin. Badem kreması için tereyağı ve toz şekeri krema kıvamı alana dek mikserle iyice çırpın. Karışıma azar azar yumurta ilave edip karıştırmaya devam edin. Toz badem ve un ekleyip karıştırın. Hamuru 4 mm kalınlığında açıp, küçük-büyük tart veya tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız badem kremasını yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Pekan cevizli karışım için toz şeker ve glikozu karamelize olana dek pişirin. Krema ekleyip, 2-3 dakika kaynatın. Pekanları ve suyu ilave edin. Karışımı soğuyan hamurun üzerine yayıp, soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...