Pekan Cevizli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı ve pudra şekerini elinizde iyice yoğurun. Yumurta ekleyip, karıştırın. Son olarak un ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru elinizde yassılaştırıp, streç filme sarın ve bir gün buzdolabında dinlendirin. Badem kreması için tereyağı ve toz şekeri krema kıvamı alana dek mikserle iyice çırpın. Karışıma azar azar yumurta ilave edip karıştırmaya devam edin. Toz badem ve un ekleyip karıştırın. Hamuru 4 mm kalınlığında açıp, küçük-büyük tart veya tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız badem kremasını yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Pekan cevizli karışım için toz şeker ve glikozu karamelize olana dek pişirin. Krema ekleyip, 2-3 dakika kaynatın. Pekanları ve suyu ilave edin. Karışımı soğuyan hamurun üzerine yayıp, soğuyunca servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.