Portakallı Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru küçük tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Portakallı jöle için su ve toz şekeri ocakta iyice kaynatın. Ayrı bir yerde jelatinleri soğuk suda yumuşatıp, toz şekerli suya ekleyin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Küçük tart kalıplarına portakalları pay edin. Üzerine, ılık haldeki jöleyi ekleyip soğumaya bırakın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Jöleyi önceden pişirip soğuttuğunuz tartların içine ters çevirerek çıkartın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.