Şeftalili Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ele yapışmayacak hamur elde edin. Yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Krema için un, toz şeker ve sütü mikserle iyice çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, katı hamur kıvamında olana dek pişirin. Ocağı kapatıp, tereyağı ve vanilya ekleyin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserle çırparak krema ekleyin. Pişen tart kalıplarını servis tabağına ters çıkarın. İçlerini hazırladığınız krema ile doldurun. Ortasını şeftali kompostosuyla süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...