Ayvalı, Elmalı Dilimler
Gevrek hamuru ve tarçın aromasıyla ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay yapımı ve pratik tarifiyle ayvalı elmalı dilimler tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un dışında kalan malzemeyi bir kasede mikser yardımı ile karıştırın. Şekil vermesi kolay bir hamur elde edene kadar yavaşça un ekleyip karıştırın.
-
2
Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Harç için meyveleri blender'den geçirin. Daha sonra tüm harç malzemesini tencereye alın.
-
3
Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Buzdolabındaki hamurun 2/3' ünü alıp kalanını tekrar buzdolabına kaldırın.
-
4
Hamuru 2 adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımıyla orta boy dikdörtgen fırın kabı ebadında açın. Daha sonra hamuru fırın kabına yerleştirin.
-
5
Üzerine çatalla delikler açıp pişirme kadığı koyun ve bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzerine meyveli harcı yayın.
-
6
Buzdolabındaki hamuru harcın üzerine rendeleyin. Badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri