Ayvalı, Elmalı Dilimler

Gevrek hamuru ve tarçın aromasıyla ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay yapımı ve pratik tarifiyle ayvalı elmalı dilimler tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için un dışında kalan malzemeyi bir kasede mikser yardımı ile karıştırın. Şekil vermesi kolay bir hamur elde edene kadar yavaşça un ekleyip karıştırın.

  • 2

    Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Harç için meyveleri blender'den geçirin. Daha sonra tüm harç malzemesini tencereye alın.

  • 3

    Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Buzdolabındaki hamurun 2/3' ünü alıp kalanını tekrar buzdolabına kaldırın.

  • 4

    Hamuru 2 adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımıyla orta boy dikdörtgen fırın kabı ebadında açın. Daha sonra hamuru fırın kabına yerleştirin.

  • 5

    Üzerine çatalla delikler açıp pişirme kadığı koyun ve bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzerine meyveli harcı yayın.

  • 6

    Buzdolabındaki hamuru harcın üzerine rendeleyin. Badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...