Böğürtlenli ve Keçi Peynirli Tart

Pratik ve lezzetli tarifiyle böğürtlenli ve keçi peynirli tart tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tüm malzemeyi blender'e alın ve kırıntı görünümü alana kadar 1-2 dakika çekin. Hamuru elinizde toparlayıp streç filmle kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra pişirme kağıdının üzerinde yaklaşık 30 cm çapında olacak büyüklükte merdane yardımıyla yuvarlak açın. 25 cm'lik yuvarlak tart kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  • 2
    Hamuru kağıtla birlikte kaldırarak ters çevirip kalıba yerleştirin. Yanlarını ve tabanını kalıba bastırın. Kenarlardan taşan fazlalıkları merdaneyle üzerinden geçerek kesin. Hamurun tabanına çatalla delikler açın. Üzerini kaplayacak boyutta yuvarlak fırın kağıdı kesip yerleştirin. Bir avuç dolusu bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 15 dakika pişirin.
  • 3
    Sürenin sonunda üzerinden bakliyatları alın. Yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuk tartın üzerine parçalara ayırdığınız peynir ve böğürtleni yerleştirin. Fıstık serpip, nane yaprakları ile süsleyin. Nar ekşisi gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.