Çilekli Milföy Tart

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye aktarın. Kaynamaya başladığında un ve toz şekeri azar azar ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin.
-
2
Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirerek, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlu bir zemine alıp kenarlarını birleştirerek büyük bir kare elde edin. Daha sonra merdane ile inceltin.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana dek pişirin. Hamurun kabaran kısımlarını bıçakla kesin. Ilınmış milföyün üzerine soğuk kremayı yayın. Üzerini çileklerle süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL