Elmalı Pay

Elmalı pay, çay saatlerinizin vaz geçilmezi olacak hafif ve sade bir pay tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartolet kalıplarına yerleştirin. İç malzemesi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve yağı koyup 2 dakika kadar kavurun. Soğutup ceviz ekleyin ve karıştırın. Elmalı karışımı, kalıplara paylaştırın.
  • 2
    Ayırdığınız hamur parçalarıyla 1 parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.