Kestaneli Turta Tarifi

Kestaneli turta nasıl yapılır? İçinde esmer şekerden havuça kadar birçok malzemenin bulunduğu kestaneli turta tarifi size göre.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç malzemesi için esmer şeker ve rendelenmiş havucu küçük bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma kırıntı haline getirilmiş kestaneyi ekleyin ve karıştırın.
-
2
Hamur için margarin, yumurta, toz şeker ve sütü karıştırın. Un ve karbonat ilave edip homojen bir hamur elde edin.
-
3
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp buzdolabına kaldırın.
-
4
Kalan hamuru yağlanmış 28 cm çapında bir turta kalıbına kenarları da kaplayacak şekilde yayın.
-
5
Soğuyan havuçlu içi düzgün şekilde hamurun üzerine yayın. Buzdolabındaki hamuru merdane yardımıyla açıp, dilediğiniz kalıpla kesin ve turtanın üzerine koyun.
-
6
4 Yumurta akı sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL