Kraliçe
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Margarin, yumurta ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın. Küçük hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Küçük kalıplarla 5 adet kalp şekli çıkartın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Büyük hamuru merdaneyle açıp tart kalıbının içine yerleştirin. Şerit halinde kesilmiş jambonları hamurun üzerine gelişigüzel yayın. Sos için süt ve yumurtayı çırpın. İçine beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Peynirli karışımı jambonların üzerine yayın. Kalp şeklindeki hamurları tartın üzerine yerleştirin. Tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri