Peynirli Tart

Peynirli Tart

Peynirli tart, çay saatlerinizin vaz geçilmezi olacak sade ve hafif bir tuzlu tart tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin.
  • 2
    Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir miktar tart hamurunu ayırın. Diğer hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlarını yükseltin.
  • 3
    Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp peynirle karıştırın. Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp tartın üzerini kafes şeklinde süsleyin. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...