Pırasalı Tart

Pırasalı tart, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bir pırasalı tart tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın ve içine yerleştirin.
  • 2
    Patatesleri ince kıyıp 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında sote edin. Kalan kalan ayçiçek yağında da halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını bir tavada kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun.
  • 3
    Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış parmak sucuğu karışıma ekleyin.
  • 4
    Daha sonra karışımı tepsideki milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...