Soğanlı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için unun içine mayayı ufalayın. Diğer malzemelerle beraber 10-15 dakika yoğurun. Üzerini bir bezle örterek yarım saat bekletin. Bu arada soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Salça ve tuz ekleyip, sotelemeye devam edin. Pul biber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenen hamuru, elinizle bastırarak fırın tepsisine döşeyin. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Üzerine bol miktarda susam serpip, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, susamlar kızarana dek pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL