Hamur için unu geniş bir kaba alın. İçine küp doğranmış tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla kum gibi bir kıvam alana kadar karıştırın. Pudra şekeri, yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyerek hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Elmaları soyun. Çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine şekeri ekleyip sık sık karıştırın. Şeker eriyip karamel rengini alana dek karıştırmaya devam edin. Karamelin üzerine elma dilimlerini dizin ve 5-10 dakika boyunca kısık ateşte elmaların hafifçe yumuşamasını bekleyin. Üzerine tarçın serpin. Tart kalıbına alın. Tüm tabanına karışımı yayın.
Dinlenen hamuru u serpiştirdiğiniz düz bir yüzeye alın. Tart kalıbındaki elmaların üzerini kaplayacak büyüklükte açın. Hamuru dikkatlice elmaların üzerine serin. Kenarlarını içeri doğru kıvırarak kapatın. Çatal yardımıyla hamurun birkaç yerini delin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Hamurun rengi değişip altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağını tart kalıbının üzerine kapatın ve dikkatlice ters çevirin. Üzerini taze nane ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.