Un Helvası

Çay demlenirken, her daim mutfağınızda bulunan malzemelerle hazırlayacağınız Un Helvası tarifi ile damaklarınız şenlensin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Başka bir tencerede tereyağı ve margarini eritin. Un ekleyip, katı kıvam alana kadar sürekli tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bu sırada ocağın ısısının orta harlı olmasına dikkat edin.

  • 3

    Karışım kahverengi olunca ocaktan alın. Üzerine soğuk şerbeti döküp karıştırın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin.

  • 4

    Yemek kaşığı yardımıyla şekil verip tabağa yerleştirin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.