Bademli Gül Tatlısı

Sofrasında değişiklik sevenler bu tarifi denemekten oldukça memnun olacak. Gösterişli sunumu ve çay saatinizi tatlandıracak tarifiyle Bademli Gül Tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Hamur için un hariç kalan malzemeyi karıştırın. Yavaş yavaş un ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Çok ince olmayacak şekilde açıp, çiçek şeklinde kalıp yardımıyla yuvarlaklar kesin.

  • 2

    Harç malzemesini karıştırın. Kestiğiniz hamurların yarısının ortalarına, 1'er tatlı kaşığı koyun. Kenarlarına yumurta akı sürüp, üzerlerine kenara ayırdığınız hamurlardan 1'er parça kapatın. Açılmaması için kenarlarını elinizde sabitleyin.

  • 3

    Kızgın ayçiçek yağında kızartıp, soğuk şerbete atın. Arzuya göre file bademle süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.