Bal Kabaklı Çıtır Yufka
Bal kabağı, mevsiminde tatlı-tuzlu lezzetlerle sofralarımıza konuk olur. Pazar keyfinize yakışır, peynir, çıtır yufka ve kabak çekirdeği ilavesiyle hazırladığımız bal kabaklı nefis bir tarifimiz varr. Kolaylıkla yapılıyor, mutlaka deneyin
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki adet baklava yufkasını düz bir zeminde üst üste yerleştirin. Çay tabağı ebadında bir kalıpla kesip yuvarlaklar çıkarın. 12 adet yuvarlak çıkarana kadar paketteki baklava yufkalarına aynı işlemi uygulayın.
-
2
Eritilmiş tereyağını iki adet yuvarlak çıkardığınız baklava yufkasının aralarına ve üzerlerine sürün. Kalanlara da aynı işlemi uygulayın. Porsiyonluk muffin kalıbına ikişerli olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5 dakika pişirin.
-
3
Harç için haşlanıp ezilmiş bal kabağı, tuzsuz lor peyniri, yulaf, tarçın ve kabak çekirdeğini geniş bir kapta karıştırın. Muffin kalıbını sürenin sonunda fırından çıkarın. Baklava yufkalarını kalıptan alıp servis tabağına yerleştirin. Ortalarına bal kabaklı harcı pay edip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri