Bal Kabaklı Çıtır Yufka

Bal kabağı, mevsiminde tatlı-tuzlu lezzetlerle sofralarımıza konuk olur. Pazar keyfinize yakışır, peynir, çıtır yufka ve kabak çekirdeği ilavesiyle hazırladığımız bal kabaklı nefis bir tarifimiz varr. Kolaylıkla yapılıyor, mutlaka deneyin

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İki adet baklava yufkasını düz bir zeminde üst üste yerleştirin. Çay tabağı ebadında bir kalıpla kesip yuvarlaklar çıkarın. 12 adet yuvarlak çıkarana kadar paketteki baklava yufkalarına aynı işlemi uygulayın.

  • 2

    Eritilmiş tereyağını iki adet yuvarlak çıkardığınız baklava yufkasının aralarına ve üzerlerine sürün. Kalanlara da aynı işlemi uygulayın. Porsiyonluk muffin kalıbına ikişerli olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5 dakika pişirin.

  • 3

    Harç için haşlanıp ezilmiş bal kabağı, tuzsuz lor peyniri, yulaf, tarçın ve kabak çekirdeğini geniş bir kapta karıştırın. Muffin kalıbını sürenin sonunda fırından çıkarın. Baklava yufkalarını kalıptan alıp servis tabağına yerleştirin. Ortalarına bal kabaklı harcı pay edip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.