Balkabaklı Fındıklı Börek

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları derin bir kaseye rendeleyip içine toz şeker katıp karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine rendelenmiş bal kabağı, krema, fındık ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı gezdirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin ve her parçayı rulo yapın.
-
2
Ruloları fırın tepsisine koyup kendi etraflarında çevirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve üstlerine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış fındık ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL