Arpa Şehriyeli ve Sebzeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Karışımın içerisine tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Tencereyi iyice ısıtın ve soslanmış butların her iki yanını mühürleyerek biraz pişirin. Pişen butları kenara alın. Aynı tencereye önce tereyağını sonra da küp küp kestiğiniz soğanları ekleyip kavurun. Kapya ve sarı biberi de küp şeklinde kesip ilave edin. Bezelyeyi ve arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırın ve kavurun. 2 su bardağı sıcak su ilave edip hafifçe karıştırın ve daha önce pişirdiğiniz butları yemeğin üzerine yerleştirin. Yemeği bu haliyle 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine dilerseniz ince doğranmış maydanoz serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.