Baklava Hamuruna Sarılı Piliç Roti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE tavuk butlarını zeytinyağı, sarmısak, kekik, tuz, toz kırmızıbiber ve karabiberle birlikte yarım saat marine edin. Daha sonra fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra eti kemiklerinden ayırın ve bir kenara alın. Yufkayı fırın tepsisine, kenarlardantaşacak şekilde yayın ve diğerini üzerine serip, tereyağı sürün. Tavuk etini içine yayın ve kenardan taşan kısımları içine alıp, üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Patates kroket için patatesleri haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Elinizle şekil verip, önce una sonra yumurtaya en son da file bademe bulayıp, kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Garnitür için kabak ve havucu temizleyip verev şeklinde dilimleyin. Ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Daha sonra tüm sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyerek, karıştırın. Sos için dörde bölünmüş soğanı, tavuk etlerini sıyırdığınız kemik ve salça ile birlikte soteleyin. Portakal suyunu ekleyip, koyulaşana kadar pişirin ve süzgeçten geçirip, servis kabına alın. Dilimlediğiniz böreği, patates kroket, sotelenmiş sebze ve sosla servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL